Parlagfű vágás

A nyár a maga szépségei mellett elhozza azt a szezont is, amelyet sajnos a fél ország biztosan nem vár, hiszen a lakosság fele valamilyen pollenre allergiás. Persze a tünetek kezelhetőek, de még inkább megelőzhetőek. Ugyanis a leginkább allergén növényre, a parlagfűre törvény által előírt, kötelezően betartandó kaszálási törvény van érvényben.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. tv. (Éltv.) 17. § /4/ bekezdése alapján: a földhasználó minden év június 30. napjáig köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, majd ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani

Azonban nem minden, hogy hogyan és mi módon bonyolítjuk le a parlagfű vágást. Mivel rendkívüli regenerálódási képességgel rendelkezik, a szakszerű és rendszeres kaszálás elengedhetetlen. Valamint arról a tényről sem szabad megfeledkezni, hogy a parlagfű a fagy beálltáig képes csírázni.

Figyelem! A parlagfű vágás elmulasztása jogszabályi következményeket von maga után!

Ha Ön földterületén parlagfű található, gondoskodjon az évente minimum 3 alkalommal történő, szakszerű parlagfű vágásról!

Vállalkozásunk a törvényi előírásoknak maximálisan eleget  téve, vállalja a parlagfű vágás szakszerű lebonyolítását. Kaszálási szolgáltatásunk igénybe vehető egyszeri, eseti alapon vagy állandósult jelleggel, rendszeres vágásként.

Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?

  • magánszemélyeknek
  • önkormányzatoknak
  • szociális intézményeknek
  • földterülettel rendelkező társasházaknak
  • földterülettel rendelkező vállalkozásoknak

Munkatársaink a parlagfű vágását Debrecenben, valamint a nagyobb irtandó tartományok esetében az ország egész területén belül biztosítják.